Меню
ВАРТІСТЬ ДОСТАВКИ ЗАМОВЛЕНЬ УКРПОШТОЮ

Корейська косметика: плюси і мінуси

Що особливого у корейському догляді?

В останні кілька років про корейський догляд чути звідусіль. Блогери його хвалять, магазини роблять окремі відділи з корейською косметикою, і вже важко знайти людину, яка б не чула про сироватки, есенції чи муцин равлика. Але що ж у корейському догляді відмінного від інших систем? 

Відмінності корейського догляду

Передусім те, що ранкова і вечірня рутини містять багато кроків, і сумарно для такого догляду використовується 10-12 різних продуктів. Тут будуть не лише засоби для вмивання і зволоження, але і монокомпонентні сироватки, есенції, кілька кроків очищення і т.п., і застосовувати їх треба в певній послідовності. Наприклад, одне лише очищення шкіри за корейською методикою передбачає 2 кроки — спочатку олійка (розчинити шкірне сало, що назбиралося за день), потім — пінка (змити все, що розчинено олійкою). 

Себум, або шкірне сало

Себум — те, що ми називаємо шкірне сало — необхідний нашій шкірі для здоров’я. Він допомагає їй лишатися пружною, не втрачати так необхідну їй вологу. Креми для обличчя, які ми застосовуємо, покликані допомагати себуму виконувати свою роль. Себум складається з кількох основних компонентів:

це жири і жирні кислоти (їх найбільше), подібні до воску ефіри з довгою-довгою молекулою, холестеринові сполуки і сквален. Але от що цікаво: співвідношення цих компонентів відрізняється у різних людей, і особливо відрізняється у людей різних рас. Тобто те, що ідеально підходить представнику азійської раси, зовсім необов’язково підійде дівчині з Європи. Не забуваймо також, що і клімат в Кореї сильно відрізняється від нашого — в нас немає таких різких перепадів між сезонами, а їх косметика часто покликана компенсувати ці перепади.

Чому можна повчитися у корейського догляду?

Регулярність

Корейська косметика зазвичай застосовується у комплексі з 8-12 кроків. Здебільшого не всі вони є необхідними, але ми зараз не про це. Корейська косметика працює для українок тому, що вони користуються нею за чіткою схемою, з обов’язковим очищенням, злущенням мертвих клітин, тонізуванням, зволоженням і захистом від сонця, не пропускаючи важливих етапів. Якщо всі ці кроки регулярно та ретельно виконувати з допомогою звичайної косметики, виготовленої десь в Польщі, Україні, Німеччині чи Італії (одним словом — десь в Європі) — результат теж не забариться.

Не маскувати, а доглядати

Корейський догляд покликаний зробити так, щоб маскувати було нічого. При регулярному правильно дібраному догляді шкіра має виглядати ідеально і без жодних щільних тональних кремів чи коректорів. Саме корейська косметика повернула в моду ВВ-креми, які покликані не стільки замаскувати недоліки, скільки комплексно доглядати за шкірою, вирівнюючи тон.

Зволоження

Правильно зволожена шкіра — не лише краща з точки зору здоров’я. На добре зволоженій шкірі менш помітні зморшки, вона краще відбиває світло і загалом виглядає молодшою. Корейська косметика тримає на зволоженні величезний фокус. Нам би теж непогано було повчитися слідкувати за зволоженням своєї шкіри, особливо взимку.

Компоненти

Зволожуючі фактори (такі як екстракти алое, огірка), муцин равлика, ніацинамід, різні форми вітаміну С — багато в чому ми завдячуємо популярності цих компонентів корейській косметиці. І чудово, що зараз вони доступні нам у складі засобів, розроблених для нас.

Скільки ж кроків догляду потрібно?

Це дуже індивідуальна річ, але є певна програма-мінімум. Головний крок — це очищення шкіри (і не плутаймо його зі зняттям макіяжу, очищувати треба навіть якщо сьогодні ви не фарбувалися). Після очищення шкіру слід зволожувати, адже ми забрали з неї частину себуму і маємо допомогти відновити захисні сили. Між очищенням і зволоженням ви можете додавати тонізування, але це необов’язково (особливо для молодої шкіри). Раз чи два на тиждень вам також потрібний скраб або пілінг, щоб допомогти злущити мертві клітини. Ну і ще один важливий крок — у ранковому догляді обов’язково потрібний засіб з захистом від сонця.

Отже, нам потрібні засіб для вмивання + зволожуючий крем + скраб/пілінг + захист від сонця. На цих 4 засобах цілком можна побудувати якісний догляд за шкірою обличчя, головне — використовувати їх так само ретельно і регулярно, з просто-таки релігійною відданістю — як блогери використовують корейську косметику. А додавати маски для обличчя, есенції та сироватки можна індивідуально за потреби, вирішуючи якусь конкретну, часто тимчасову, проблему.



Коментарі