Меню
ВАРТІСТЬ ДОСТАВКИ ЗАМОВЛЕНЬ УКРПОШТОЮ

Маски для обличчя в домашніх умовах

Маска для обличчя — чудовий винахід, коли треба швидко збадьорити шкіру, освіжити і покращити вигляд. Зручний формат тканинних масок дозволяє зробити їх будь-коли і будь-де. Але що, коли маски під рукою немає, а шкірі обличчя чогось явно бракує? Ось кілька рецептів домашніх масок з підручних засобів.


Так, це не завжди зручно, вони виходять неоднорідної консистенції та можуть стікати з обличчя. Якщо маска виходить занадто рідкою і стікає з обличчя, її можна загущувати косметичною глиною. Окрім того, що вона робить консистенцію масок зручнішою, деякі види глини збирають на себе надлишковий себум (шкірне сало), бруд, сприяють звуженню пор і зменшенню чорних цяток. Тобто і сама глина для масок може бути активним компонентом.

Домашні експрес-маски

Ці маски діють передусім на зовнішній шар шкіри і тому ефект від них помітний майже відразу. Крім того, усі вони містять дуже дбайливі компоненти, які, можливо, не такі ефективні, зате практично не мають побічних дій (звісно, якщо у вас немає індивідуальної чутливості до їх компонентів). 

Для зволоження сухої та нормальної шкіри

Розітріть півбанана у пюре та змішайте з чайною ложкою меду. Нанесіть на шкіру на 15 хвилин, тоді змийте теплою (не гарячою!) водою. Банан містить зволожуючі компоненти, а мед — джерело антиоксидантів. Аналогічний, проте потужніший ефект мають маски для зволоження з гіалуроновою кислотою або гіалуронатом натрію, екстрактами огірка та алое.

Маска для надання шкірі свіжості 

Якщо шкіра виглядає втомлено (і чого б їй не виглядати втомлено при нашому ритмі життя?!), а косметичної маски для тьмяної шкіри під рукою немає, можна спробувати такий рецепт: 

1 столова ложка вівсяних пластівців

1 столова ложка йогурту

1 чайна ложка меду

Пластівці змолоти в блендері або кавомолці, змішати з йогуртом і медом і дати постояти кілька хвилин. Нанести кашицю на обличчя і змити через 15 хвилин теплою водою. Молочна кислота в йогурті має слабкий ефект пілінгу, що дозволить шкірі засяяти знову. Ефективно з ознаками втоми борються з ознаками втоми маски для обличчя з вітаміном С, але, на жаль, в чистому вигляді додати його в домашню маску не вийде.

Маска для жирної шкіри

Жирну шкіру теж треба зволожувати, адже наявність шкірного сала ще не означає, що їй вистачає вологи. Для експрес-зволоження знадобиться серединка листочка алое (ідеально) або дещо відтиснене пюре огірка, яке треба змішати з яєчним білком. Нанести таку маску на 10 хвилин, після чого змити теплою водою. Ефективно прибрати зайвий жир зі шкіри можуть маски з активованим вугіллям — додайте розтовчену пігулку у маску або використовуйте готові маски з вугіллям.






Домашні лікувальні маски

Ці рецепти ми не радимо використовувати напередодні важливих подій. Просто тому, що усе, що має суттєвий лікувальний ефект, може мати й побічну дію — почервоніння, подразнення, лущення. Крім того, використовуючи продукти в косметичних цілях ви ніколи не знаєте їх точний склад. Тому такі домашні експерименти краще спершу проводити на невеликій ділянці шкіри за вухом — якщо все гаразд, то суміш можна наносити на все обличчя. 

Рецепт маски для освітлення шкіри

Добре висвітлює пігментні плями лимонний сік. Проте його кислотність суттєво нижча за кислотність шкіри, і через це може виникати подразнення. Якщо ваша шкіра добре реагує на кислоти, можете спробувати маску з 1 чайної ложки лимонного соку та білка одного яйця, або чайної ложки лимонного соку і 2 чайних ложок рідкого меду. Повторювати цю процедуру не слід частіше, ніж 1-2 рази на тиждень, шкіра має встигати відпочивати. Освітлити шкіру допомагають маски з AHA-кислотами - наприклад, відбілюючі маски з молочною кислотою та вітаміном А.

Маски для проблемної шкіри

Це не поверхнева проблема, тому марно очікувати, що вдасться її подолати за день. Проте якщо правильно підібрати догляд для проблемної шкіри, то позбутися прищиків або принаймні мати значно менше висипань можливо. Для лікування акне спробуйте маску з меду, молока та меленої кориці у рівних пропорціях. Корицю можна замінити меленим мускатним горіхом. Спеції в даному випадку грають роль антисептика, який створює неприйнятні умови для бактерій. З делікатних рішень для проблемної шкіри можна спробувати маски, що піняться та маски з вугіллям. Бульбашки кисню з пінних масок вбивають бактерій, які спричиняють появу вугрів, не шкодячи нашій корисній мікрофлорі. У засобах для догляду шукайте також цинк та саліцилову кислоту — це випробувані часом компоненти, які вміють боротися з акне.

Рецепт маски для оновлення шкіри

Ця маска — це щось середнє між скрабом і живильною маскою. Змішайте у рівних пропорціях мелену каву (найдрібнішого помолу!) і мед, нанесіть на обличчя і змийте теплою водою через 10-15 хвилин. Кава допоможе злущити верхній шар мертвих клітин, а мед підживить шкіру для інтенсивного оновлення. Більш ефективною та дбайливою до шкіри альтернативою для вирішення цієї задачі будуть маски з ефектом пілінгу, а також косметичні пілінги для домашнього використання — з молочною або гліколевою кислотою.

Чого не слід робити

Часто радять до складу масок для проблемної шкіри додавати олію чайного дерева. Вона дійсно ефективний засіб, але ми радимо використовувати її точково — з цієї ж причини. Наносьте її лише на проблемні ділянки, а не на все обличчя, адже вона може викликати почервоніння чутливої шкіри. 


Також суперечливим компонентом є куркума. Так, вона дійсно має оздоровчий вплив на проблемну шкіру — може допомогти з плямами на шкірі, які лишилися після акне, має антисептичні властивості. Але, як і будь-який натуральний продукт (а не екстракти), вона містить не лише ці потрібні нам активні речовини, а і багато іншого. Наприклад, вона містить ще й куркумін — барвник, який може за 15 хвилин надати вашій шкірі жовтого кольору. Згодом за кілька днів він вимиється, та навряд чи це той ефект, якого ви чекаєте від маски для обличчя.



маски для обличчя

Коментарі