Меню
ВАРТІСТЬ ДОСТАВКИ ЗАМОВЛЕНЬ УКРПОШТОЮ

Зимова консервація: рецепти привітів від зими для літа

Хто сказав, що консервувати і варити джеми можна лише влітку? Взимку в нас теж є вдосталь сезонних фруктів, які можна зберегти у слоїках і наповнити оселю теплим ароматом фруктів. Сьогодні запропонуємо вам оригінальні рецепти джемів і консервації із сезонних зимових плодів - хурми, мандаринів, грейпфрутів, гранатів та навіть моркви.


Пряний джем із хурми


Звісно, можна приготувати із хурми класичне варення або джем. Проте як щодо того, щоб зробити її ще більш зігріваючою? Звучить цікаво! Ось рецепт варення з хурми та прянощами:


Інгредієнти:

  • без прапорця

    4-5 хурм

  • без прапорця

    1 чашка цукру (можна регулювати кількість залежно від смакових уподобань)

  • без прапорця

    Сік та цедра половини лимона

  • без прапорця

    1/2 чайної ложки меленої кориці

  • без прапорця

    1/4 чайної ложки меленого імбиру

  • без прапорця

    Щіпка меленої гвоздики (за смаком)


Інструкція:

  • без прапорця

    Наріжте хурму на шматочки та видаліть насіння.

  • без прапорця

    У каструлю додайте нарізану хурму, цукор, сік та цедру лимона, а також всі прянощі: корицю, імбир, гвоздику. Добре перемішайте.

  • без прапорця

    Розігрійте на середньому вогні, постійно помішуючи, доки цукор розчиниться.

  • без прапорця

    Після того як цукор розчинився, зменште вогонь до мінімуму і готуйте ще приблизно 30-40 хвилин, помішуючи час від часу, доки суміш не стане густішою.

  • без прапорця

    Якщо хочете, можна використовувати блендер, щоб злегка роздрібнити хурму.

  • без прапорця

    Готове варення перелійте в стерилізовані банки і герметично закрийте.


Це варення з хурми та прянощів чудово підходить як топінг до десертів, так і як ароматний додаток до сніданків. Насолоджуйтесь цим ароматним десертом!


Консерви з мандаринів


З мандаринів можна приготувати кілька смачних консерваційних варіантів, які можна закрити в банках для подальшого зберігання:


Мандаринове варення: Варення із мандаринів готується подібно до апельсинового варення. Ви можете зберігати його в банках для подальшого використання як топінг для тостів, булочок чи як добавку до йогуртів.


Мандариновий джем: Мандариновий джем чудово підійде для використання у десертах або як начинка для пирогів та випічки. Він може бути надзвичайно смачним у поєднанні з м'якою сирною масою. Використовуйте для приготування мандаринового джему засоби з пектином.


Мандаринове консервоване пюре: Ви можете приготувати пюре з мандаринів та додати трошки цукру чи іншого консерванту. Його можна заморозити в зіп-пакетах або законсервувати в стерильних банках.


Переконайтеся, що ви дотримуєтеся відповідних правил консервації та стерилізації банок, а також зберігайте консерви в прохолодному місці.

Як приготувати і зберегти гранатовий сік


Законсервувати гранатовий сік може бути складним завданням через його особливий хімічний склад, який може привести до зміни смакових якостей при неправильному зберіганні. Щоб зберегти максимум вітамінів та залишити мінерали у найбільш зручній для засвоювання формі, дотримуйтеся цих кроків:


Видобуття соку: Вижміть сік з гранатових зерен.

Обробка соку: Заготуйте сік, якщо ви плануєте його зберігати в банках. Рекомендується обробити сік, проваривши його протягом декількох хвилин (близько 2-3 хвилин) до кипіння.

Розлив у банки: Перелейте гарячий сік в стерилізовані банки та герметично закрийте. Переконайтеся, що кришки та банки чисті і стерильні.

Зберігання: Після пастеризації охолодіть банки при кімнатній температурі та зберігайте їх в прохолодному та темному місці.

Варення із грейпфрутів


Варення з грейпфрутів вражає своєю освіжаючою та фруктово-кислою симфонією смаків. Зима - ідеальний час для його приготування, адже грейпфрути саме в сезоні. Тонка гірчинка грейпфрута відзначається в післясмаку, надаючи варенню вишукану глибину. 


На невеликий слоїк:

  • без прапорця

    2 грейпфрути

  • без прапорця

    1,5 чаші цукру

  • без прапорця

    прянощі до смаку


Інструкція:

  • без прапорця

    Вимийте грейпфрути, зніміть шкірку і видаліть насіння. Наріжте м'яку частину на невеликі шматочки.

  • без прапорця

    У каструлю додайте нарізані грейпфрути, цукор і воду. Змішайте.

  • без прапорця

    Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, а потім зменште вогонь і варіть приблизно 30-40 хвилин, часто помішуючи. Цей термін можна скоротити, якщо використовувати додатки з пектином - в такому випадку, змініть пропорції згідно інструкцій на упаковці.

  • без прапорця

    Перевірте готовність, крапляючи трошки варення на холодну тарілку. Якщо воно згусло і не розтікається, варення готове. 


Готове варення гарно поєднується з тостами, йогуртом чи як додаток до десертів. Приємного апетиту!


Способи стерилізації банок і кришок для консервації

Існує кілька способів стерилізації банок і кришок перед консервацією, щоб запобігти розвитку бактерій та забезпечити безпеку консервованих продуктів. Ось декілька з них:


Стерилізація кип'ятінням: Помістіть чисті порожні банки та кришки у велику каструлю або ванну з водою. Доведіть до кипіння і готуйте протягом 10-15 хвилин. Витягніть банки та кришки із киплячої води за допомогою спеціальних кліщів для консервів або іншого інструменту, щоб уникнути опіків.


Стерилізація в духовці: Розмістіть порожні банки та кришки в духовці при температурі близько 120-135°C протягом 15-20 хвилин. Важливо видалити будь-які гумові ущільнювачі або пластикові частини, оскільки вони можуть пошкодитися при високій температурі. Безпечніше ставити банки у ще холодну духовку, щоб уникнути температурного шоку.


Мікрохвильова стерилізація: Для цього способу використовуйте спеціальні контейнери для мікрохвильової печі. Помістіть банки і кришки в контейнер і обробіть їх у мікрохвильовій печі.


Хімічна стерилізація: Використання хімічних розчинів або таблеток для стерилізації банок та кришок. Вони можуть бути підготовлені згідно з інструкціями виробника та використовуватися для занурення банок і кришок на певний час для знищення бактерій.


Не забувайте, що стерильність - ключовий момент у консервації. Дотримуючись правил гігієни, підготуйте банки та кришки до наповнення консервованими продуктами.




Коментарі