Меню
ВАРТІСТЬ ДОСТАВКИ ЗАМОВЛЕНЬ УКРПОШТОЮ

Все що треба знати про колготки

Цікаво: Щільність

20 ден, 40 ден… Що ж означають ці магічні числа? Ми знаємо, що колготки 40 ден щільніші, за 20, а колготки з щільністю понад 50 ден - непрозорі. Але якщо вам дійсно цікаво, що означає оце 40 ден - то це всього-навсього вага нитки в грамах. Якщо взяти моток нитки, з якої сплетені ваші колготки, довжиною 9 000 м, зважити його - і його маса буде 40 грамів, то можна сказати, що це нитка “40 ден”. Саме так, на одну пару колготок йде від 7 до 9 кілометрів нитки.


Важливо: Натяг

Дуже часто колготки рвуться через те, що занадто натягнуті. Справа тут навіть не у щільності плетіння, а у тому, що ви могли неправильно підібрати розмір. Якщо ваші заміри потрапляють між двома розмірами колгот — завжди беріть більший. Також, щоб колготки не рвалися спробуйте їх обробити лаком для волосся. Силікони у його складі додатково скріплять нитки і у випадку, якщо ви за щось зачепитеся, це убезпечить від появи стрілки.


Корисно: Як прати колготки

Якщо маєте на меті, щоб колготки послужили вам довше, прати в пральній машинці їх ми не радимо. Розчиніть у теплій воді рідкий мийний засіб (підійдуть засоби для прання делікатних речей, а за їх відсутності - шампунь для волосся), і покладіть туди колготки. Дайте їм там “поплавати”, “відпочити”, а тоді виполощіть в теплій чистій воді і відіжміть руками. 


Від контакту з вологою перестануть функціонувати силіконові липучки на панчохах, тому прати панчішки з такими вставками краще руками, притримуючи над водою верх.


Склад волокна - мікрофібра, нейлон, бавовна, поліамід, еластан

Бавовняна нитка краще утримує повітря, проте гарний вигляд таких колготок дуже недовговічний. Бавовняне волокно кошлатиться від тертя, прання і т.п. Еластан у складі колготок відповідатиме за їх еластичність.


Як підібрати колір колготок під одяг і взуття

Вважається, що чорні колготки підходять до усього. А от і ні. Тут з’являється дуже хитрий коричневий колір. Модні правила змінюються рік до року, проте природа сприйняття кольорів лишається незмінною. Ми не завжди можемо сказати, чому щось виглядає гармонійно або ні, але напевне відчуваємо це. Отже, чорні колготки щонайменше не підходять під коричневе взуття і одяг. Під коричневий одяг потрібні саме коричневі або тілесні колготки. При чому бажано дотримуватися “температури” кольору: до холодного коричневого краще підійдуть холодніші кольори, що тяжіють до блакитного, а до теплого бежевого навпаки.


А підібрати колготки можна тут: https://poloskun.ua/aksesuari/tekstilni-virobi/kolgotki 






Коментарі