Меню
ВАРТІСТЬ ДОСТАВКИ ЗАМОВЛЕНЬ УКРПОШТОЮ

Як доглядати за шкірою рук в час пандемії

Найдієвіше, що ми можемо зробити для профілактики розповсюдження коронавірусу — це мити руки. Мильні розчини дієвіші, ніж антисептики">. Проте від частого миття рук шкіра починає лущитися, з’являється відчуття стягнутості. Як правильно доглядати за руками — досліджувала редакція блогу «Полоскуна».


Яким милом мити руки?

Звичайне туалетне мило — не важливо, рідке"> чи тверде">. Те, до якого ви звикли. Воно достатньо добре піниться, пошкоджує ліпідну оболонку віруса і не дозволяє йому заразити вас або когось іншого. Важливо не те, яким милом мити руки, а скільки часу. Мийте достатньо довго, щоб мило встигло подіяти на вірусні часточки — орієнтуйтеся на 30 секунд. Не знаєте, скільки це? Проспівайте приспів «Молодої вовчиці» під час миття рук. Доспівали? Супер, цього часу буде вдосталь. 


Антибактеріальне мило краще?

В даному конкретному випадку — ні. Бактерії і віруси — абсолютно різні організми, і те, що діє на бактерії, може бути марним проти вірусів. А враховуючи те, що руки ми плануємо мити дуже часто, антибактеріальні компоненти можуть пошкодити природну мікрофлору шкіри — пам’ятаєте, на нас живуть мільйони дружніх корисних бактерій, які потрібні нам? Тому якщо ви користуєтеся антибактеріальним милом — наприклад, на кухні, після роботи з м’ясом — там його і залишіть, а для противірусного частого миття користуйтеся звчиайним туалетним милом.


Звідки стягнутість шкіри?

На поверхні шкіри є природній бар’єр, який захищає нас від зовнішніх впливів. Мило його порушує, і здоровій шкірі потрібно щонайменше 2 години, щоб відновитися. Проте зараз, коли ми миємо руки все частіше і частіше, часу на відновлення не вистачає, і шкіра починає втрачати вологу. Щоб захистити її, наносьте на руки крем"> — він не дозволить зайвій воді випаровуватися з поверхні шкіри. 

А якщо крем все одно не допомагає?

Можливо, крем просто не підходить. Але якщо цим кремом ви користуєтеся впродовж тривалого часу, і завжди він вам допомагав, а зараз раптом перестав, то можливо причина у агресивній кислотності — pH — мила. Мило має лужну реакцію (а саме така і потрібна, щоб здолати вірусні частинки), а шкіра — кислу. Тоді спробуйте її відновити за допомогою тоніка для шкіри — можна взяти ваш тонік для обличчя, а можна приготувати самостійно. Таким тоніком може стати нерозбавлений сік капусти або картоплі — вони мають pH близький до рН шкіри. Домашній тонік можна приготувати і з оцту (бажано яблучного) і води — змішати 100 мл кип’яченої води і 1 мл (можна відміряти шприцем) оцту. Цим розчином можна протирати руки після миття милом. Після тоніка можна помазати руки кремом.

Більше товарів для догляду за руками - Креми для рук

Коментарі