Меню
ВАРТІСТЬ ДОСТАВКИ ЗАМОВЛЕНЬ УКРПОШТОЮ

Ефірні олії: енциклопедія застосування

Ефірні олії входять до складу косметики і ліків, але ж можна використовувати їх і у чистому вигляді! З чим вони можуть допомогти? Читайте далі!

Уникнути небажаних перекусів

Ефірні олії гвоздики та кориці допомагають перебороти постійне бажання перекушувати і зменшити кількість незапланованих прийомів їжі. Можете просто тримати біля себе флакончик і вдихати аромат коли раптом схочеться чіпсів чи цукерок.

Сконцентруватися

Вдихання олії м’яти допомагає зосередитися на чомусь, коли з різних причин мозок на це не налаштований. З нею легше готуватися до іспитів та здавати бухгалтерські звіти.

Заспокоїти втомлені ноги

Додайте кілька краплин м’ятної олії до сольової ванночки для ніг — це допоможе подолати втому, що накопичилася в стопах протягом дня

Подолати головний біль напруги

Якщо під кінець робочого дня гуде голова, можуть допомогти олія лаванди в комбінації з оліями меліси та м’яти. Можете навіть зробити власний бальзамчик — змішайте дві чайні ложки кокосової олії з кількома краплями запашних олій перцевої м’яти, меліси та лаванди, і вже цей бальзамчик наносьте на скроні та чоло. Звісно, це не позбавить вас важкої мігрені, але якщо потужний головний біль вам не дошкуляє — можна уникнути вживання зайвих ліків завдяки таким відволікаючим процедурам. 

Природньо освітлити волосся

Якщо вам подобається, як сонце освітлює пасма вашого волосся, то знайте, що це можна прискорити. Візьміть порожню пляшечку з-під спрею для волосся, налийте в неї півсклянки води та додайте 10-20 краплин ефірної олії лимону. Наносьте на волосся перед виходом на вулицю. Висвітлювання волосся (як природнім, так і хімічними способами) ослаблює його, тому не забувайте після цього користуватися доглядовими масками та бальзамами.

Надати запаху штучним квітам

Штучні квіти в вашому домі можуть стати своєрідним освіжувачем повітря. Додайте в пляшечку з розпилювачем півсклянки води і 10 крапель ефірної олії, яка вам подобається. Збовтайте та розпилюйте на штучні квіти — так вони стануть осередком приємного аромату в кімнаті.

Попередити застудні захворювання

Олії хвойних (наприклад, ефірна олія ялиці або кедру) є чудовим бактерицидним засобом. Не дарма саме у хвойних лісах рекомендують лікуватися людям з захворюваннями органів дихання. 

Розігнати комарів та кухонну міль

Ефірні олії є природним репелентом. При нанесенні на шкіру вони дозволяють утримувати кровосисних комах на відстані. Що ж стосується кухонної молі, то щоб позбутися цих надокучливих метеликів користуйтеся ефірною олією гвоздики — вимийте кухонні полички і обробіть ефірною олією. Не перестарайтеся, можете навіть розвести її з водою або спиртом, щоб не переборщити, адже вона може довго вивітрюватися.

Полегшити закладеність носа

Більшість натуральних ліків для закладеного носа містить ефірну олію евкаліпту. У більшості людей нежить минає за 4-7 діб без сліду, але полегшити свій стан можна вдихаючи пари евкаліпту. Додайте кілька краплин евкаліптової олії на аромалампу, або до склянки з гарячою водою — це допоможе розширити носові ходи і полегшити дихання.


Пам’ятайте! Ефірні олії, як і будь-які натуральні інгредієнти, можуть викликати алергії у чутливих людей. Перш ніж використовувати ефірну олію повноцінно (особливо якщо йдеться про її нанесення на шкіру) — обов’язково проведіть домашній тест на алергії за 10-12 годин.



Коментарі